Werkwijze

Als je wilt onderzoeken of psychosynthese iets voor je is, nodig ik je van harte uit voor een kennismakingsgesprek. Dit is gratis. Op grond hiervan kun je besluiten al dan niet verder te gaan.

Na het kennismakingsgesprek krijg je 2 intakegesprekken waarin je alle tijd en aandacht krijgt om je vragen of problemen toe te lichten en je levensverhaal te vertellen. Hierna maak ik, samen met jou, een plan hoe we gaan werken en welke thema’s daarbij aandacht krijgen. In de sessies evalueren we regelmatig hoe je de sessies ervaart en of je verandering merkt in het omgaan met jouw situatie.

Een sessie duurt een uur. Afhankelijk van de vragen waar je mee komt kan het aantal sessies variëren van ongeveer tien keer tot vaker. In de sessies gebruik ik naast gesprekken verschillende werkvormen, zoals ontspanningsoefeningen, lichaamsgericht werken en visualisaties.

Psychosynthese spreekt niet alleen het denken aan, maar ook je emoties en lichamelijke gevoelens, je verlangens, intuïtie, en beeldend vermogen. Door deze in de sessies alle een plek te geven, leer je jezelf op een andere manier kennen en waarnemen. Mildheid en acceptatie zijn daarbij sleutelwoorden. Jouw innerlijke wijsheid en kracht worden aangesproken. Meer over psychosynthese lees je hier.